Messen en Snijplanken

Ons belangrijkste messenmerk is Wüsthof uit Duitsland.  Een messenfabriek uit Solingen (hoe kan het anders!)  die al sinds 7 generaties – al vanaf 1814 – messen en scharen maakt van topkwaliteit.

Wij hebben 3 series in de collectie opgenomen:  de Classic Ikon,  de Classic en de Gourmet.  Maar Wüsthof maakt nog meer series,  die wij voor u kunnen bestellen en zeer snel (vaak al binnen 24 uur) geleverd worden.

Ook hebben wij enkele gangbare messen van het merk Oxo – ook goed scherp, maar in een ander prijssegment.

 En onlangs hebben wij een serie stoere Laguiole messen van Style de Vie aan ons assortiment toegevoegd. Prachtige messen, geheel in staal of met mooi olijfhouten greep.

Een goed mes vraagt om een goede snijplank.  Hierin zijn vele mogelijkheden:  van kopshout of langshout,  van beuken, walnoot, olijfhout of bamboe,  van kunststof, opvouwbaar en zelfs van glas (iets minder geschikt om op te snijden).  De kunststof planken zijn er in diverse kleuren, zodat bij een juist gebruik geen kruisbesmetting tussen diverse voedingsmiddelen (bijv. kip of vis) kan ontstaan.

Daarnaast zijn er diverse messenblokken (al dan niet gevuld),  een ladensysteem voor messen, magneetstrips om de messen aan de muur te kunnen bevestigen,  beschermhoesjes, aanzetstalen, messenetuis voor de kok die z’n messen regelmatig meeneemt,  etc.

Merken:

Butler – Inno Cuisinno – Kyocera – Laguiole – Oxo – Style de Vie – Wartmann – Wüsthof – Zassenhaus