Braadpannen

Op dit moment zijn er braadpannen van meerdere merken en materialen:

Provence en Sürel  in gietijzer.  Deze pannen zijn uiteraard behoorlijk zwaar,  maar geven een prachtig bakresultaat om heel fijn in te sudderen en stoven.

Provence  heeft zowel ovale als ronde pannen met een inhoud variërend van 3,2 tot  12,5 liter in rood en/of zwart email en sinds kort zijn enkele maten ook in roomwit verkrijgbaar.  In deze serie zijn er ook hapjespannen met gietijzeren of glazen deksel, braadsledes,  platte grillpannen en platen,  paellapannen en wokken leverbaar.

Sürel heeft  braadpannen, in rood of zwart en leverbaar in 3 ronde maten.  En ook ovale pannen zijn te bestellen. De binnenkant van de deksel is voorzien van een grillig ‘beregeningspatroon” :  het condensvocht dat tijdens het braadproces  tegen de deksel slaat druipt over de gehele oppervlakte van de pan weer terug in het gerecht, zodat vocht optimaal behouden blijft. Ook zijn er ronde en vierkante grillpannen en grote wokpannen in de collectie, in rood en zwart.

Daarnaast hebben wij – voor degenen die gietijzer te zwaar vinden ook braadpannen van gietaluminium van het merk Alva.  Ook deze hebben een goede warmtegeleiding en ‘beregeningsnoppen’ in de deksel.

En tenslotte zijn er ook braadpannen van roestvrijstaal  van Woll (met duurzame anti-kleeflaag) en van Spring (geheel opgebouwd uit 5 lagen geleidend materiaal en passend bij de diverse kookpannenseries).

Voor in de oven hebben wij ovenschalen van Küchenprofi, Emile Henry, Römertopf en 500* van Cosy & Trendy.

En zoekt u een slowcooker, de electrische braadpan?  Die zijn er ook, van Crockpot, Küchenprofi en Fritel.

Merken:

Alva – Cosy & Trendy – Crockpot – Emile Henry – Fritel – Küchenprofi – Provence – Römertopf -Spring – Sürel – Woll